Kanoistika: Vlček s Gellem: "Ideme zabojovať o medailu"

16.07.2012 Bratislava

Bratislava 16. júla (TASR) - S cieľom priniesť domov na Slovensko jednu z medailí z XXX. olympijských hier v Londýne dolaďujú záver prípravy rýchlostní kamoisi a majstri sveta v K2 Peter Gelle a Erik Vlček.
"Ideme zabojovať o medaily. Spokojní budeme, až jednu z nich domov donesieme. Dúfam, že to bude naša výhoda, že si nás súperi nebudú moc všímať. V K4 môžeme prekvapiť. Favoritmi budú tradične Rusko, Austrália, Česi," povedal Erik Vček, ktorý je s príchodom spolujazdca z K2 Petra Gelleho do K4 spokojný.
"Zo začiatku som trošku váhal s rozhodnutím, že vezmeme Petra Gelleho. Je to riziko, aby sme obaja štartovali v dvoch lodiach. V K2 sme mali väčšie šance. Išlo o to, aby si Peter šetril sily. Po testoch v Komárne sme zistili, že s Petrom ide ´štvorka´ lepšie a má takú istú šancu ako K2. Keď som si pozrel program olympijských hier, je tam dostatočný časový odstup a nemusím sa obávať, že by sa Peter vyčerpal," dodal Vlček.
Podľa Gelleho bude dostatok času na regeneráciu. Na nedávnom sústredení si naostro a vo vetre vyskúšal jazdu v oboch lodiach. "Na sústredení v Račiciach sme si vyskúšali presadanie z lode do lode. Mali sme veterné počasie a stabilita oboch lodí ostala na veľmi dobrej úrovni. Jeden deň sme išli jednu loď a potom druhý zas druhú. Išlo o zladenie záberov. Rozdiel bude medzi rozjazdou a samotnou jazdou. Už teraz vieme, že Rusi budú mať podobné zloženie lodí," dodal Peter Gele.
 

Vyberte región